Toegekende projecten mede gesponserd door Special Sporters Fonds

g-voetbal2018

G voetbal 11 februari 2018 Heerenveen

Sport Fryslân organiseert voor de 23e keer het G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 in Heerenveen.
Maar liefst 320 deelnemers met een verstandelijke handicap doen mee. Zij strijden in 49 teams om de felbegeerde titels.

Toernooi
Het toernooi belooft zoals elke editie weer spannend en sportief te worden! Voor veel deelnemers van scholen voor speciaal onderwijs, woonvormen, verenigingen en dagbesteding is het toernooi een ideale kennismaking met voetbal als wedstrijdsport.
Er wordt op drie boardingvelden 4 tegen 4 gespeeld, op twee zaalvoetbalvelden 7 tegen 7. Alle deelnemers kunnen als extra activiteit penaltyschieten.

Fryske Parasporthelden
Tijdens het toernooi zijn twee Fryske Parasporthelden aanwezig. Keeper van het Nederlands CP team Stefan Boersma is één van de keepers van het penaltyschieten. Nederlands team CP-voetballer Kasper Stroes verzorgt de opening van het toernooi.

Samenwerking
Dit G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Fonds Gehandicaptensport, Foppe Fonds, Special Sporters Fonds, gemeente Heerenveen, gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Fryslân, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, Talant, Stichting vrienden van Talant, Intersport de Leeuw Heerenveen-Sneek, Beijk catering en Sport Fryslân.

Om 14.00 uur sluit Sport Fryslân samen met Heero het toernooi af met de prijsuitreiking.

6 juli 2017

ZLM sportdag 8 juni 2017

ZLM sportdag 8 juni 2017

Sportdag voor 350 leerlingen van het onderwijs Zeer Moeilijk Lerenden (ZML)

Op donderdag 8 juni 2017 werd door Sport Fryslân in samenwerking met Sportstad Heerenveen de provinciale sportdag voor leerlingen van scholen voor Zeer Moeilijk Lerenden (ZML) in de leeftijdsgroep van tien tot en met achttien jaar georganiseerd. Deze sportdag vond plaats in en rond de sportaccommodaties van Sportstad Heerenveen en telde ongeveer 350 leerlingen van zeven scholen in het ZML-onderwijs uit de provincie Fryslân.

Tijdens deze provinciale sportdag hebben de leerlingen van ZML-scholen kennis gemaakt met diverse sporten waar zij normaal gesproken niet mee in aanraking komen (o.a. fierljeppen, freerunnen, survival en inline-skaten). De leerlingen werden via deze sportdag gestimuleerd om het onvoldoende sporten en bewegen te doorbreken, waarbij het plezier in de sport voorop staat. Het was een zeer geslaagde dag en de leerlingen waren allemaal erg enthousiast. Zelfs in de lunchpauze werden de basketballen nog intensief gebruikt! Het doel van de sportdag was om leerlingen te stimuleren mee te doen aan sportactiviteiten in de vrije tijd, want iedereen kan sporten!

Deze sportdag werd georganiseerd door Sport Fryslân i.s.m. Sportstad Heerenveen en mede mogelijk gemaakt door: Dirk Kuyt Foundation, Vermilion Energy/Fonds Gehandicaptensport, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Johan Cruyff Foundation, Special Sporters Fonds, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, Gemeente Ameland, Gemeente Littenseradiel, Gemeente Heerenveen, Gemeente Súdwest-Fryslân, Gemeente Smallingerland en Gemeente Weststellingwerf lees verder

6 juli 2017

Verlag van Speciall Olympics 17 juni 2017 te Groningen

Verlag van Speciall Olympics 17 juni 2017 te Groningen

Alle sporters zijn bij het defilé geweest en er hebben 20 sporters meegedaan met Voetbal, Matp (Motorisch Activeringsprogramma voor mensen in een rolstoel) en Bosse( een combinatie van Jeux de Boule en Koersbal ). In totaal waren we hier met 15 personen (inclusief verwanten) als begeleiding. Het was erg goed georganiseerd en vooral de ontmoetingen met alle vrijwilligers die de activiteiten begeleiden en de cliënten was een cadeautje. Bij het Bosse moesten we het opnemen tegen cliënten van de Brug en sleepten we nog een tweede prijs in de wacht.
Het was een ontzettend leuke en sportieve dag; de cliënten hebben genoten en wij ook.
Op de terugreis vielen al verscheidene cliënten in slaap. lees verder