Toegekende projecten mede gesponserd door Special Sporters Fonds

G zaalvoetbal toernooi 3 januari 2020 Sneek

Op vrijdag 3 januari 2020 heeft voor de 17 keer het traditionele zaaltoernooi voor kinderen met een beperking. plaatsgevonden. Evenals vorig jaar zijn er weer 2 poules gemaakt gemaakt voor de jeugd en 1 poule voor de jongste jeugd.
Uiteraard komt ook de strijd om de fel begeerde penalty bokaal weer op de agenda.
Spannende wedstrijden en natuurlijk de strijd om de felbegeerde Hamilton Bright Penalty-Bokaal. Op de foto staat een trotse Matthijs Hamstra, spelers van het CP team van SWZ Boso Sneek, op de foto welke is gemaakt tijdens de interland wedstrijd in Arnhem tussen de Oranje Leeuwinnen en Slovenie. Matthijs mocht met het Nederlands vrouwenteam in de line-up het veld betreden.

1335

Special Olympics zwem-, voetbal- en badmintonevenement 26 oktober 2019

Ruim tweehonderd sporters met een verstandelijke beperking uit Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel lieten zich zaterdag van hun beste kant laten zien tijdens de Special Olympics. Het was de zesde keer dat er een regionale editie plaatsvond in Heerenveen, georganiseerd door Sport Fryslân in samenwerking met Special Olympics Nederland. Er werd gestreden op de onderdelen zwemmen, voetbal en badminton. Voorafgaand aan de wedstrijden werd volgens traditie de ‘Flame of Hope’ binnengedragen door mensen van de politie en de brandweer. De sportdag begon voor alle deelnemers met het afleggen van de eed: ,,Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al winnaar.’’

201910266190

Sneekweek august 2019 G zeilen Valk

Na twee zeer geslaagde Special Olympics evenementen in 2014 en 2017 vond de KWS het belangrijk aan dit mooie initiatief een vervolg te geven. Gedurende de eerste drie dagen van de Sneekweek zal na afloop van het reguliere programma een extra start worden gegeven voor de polyvalken van de Unified Sailors, zeilers met een verstandelijke beperking.

sneekweek-aangepast-zeilen-kl-01 2019

Driedaags G-voetbalkamp in Sneek 17, 18 en 19 juli 2019

nOp het complex van voetbalclub SWZ Boso Sneek in Sneek worden op 17,18 en 19 juli G-voetbaldagen georganiseerd.
Drie dagen lang leven kinderen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking als een volwaardige voetbalprof.
De deelnemende g-voetballers en -sters krijgen trainingen, spelen wedstrijden en overnachten in een schitterend hostel aan het water, waar alles tot in de puntjes voor ze geregeld is.
Het belooft een feest te worden om hieraan mee te mogen werken, maar ook om een kijkje te nemen als toeschouwer.

data.620xC390x260+0+25.620x414

Toppers bij Fries Kampioenschap G-Bowlen 16 maart 2019


Afgelopen zaterdag 16 maart organiseerde Sportstichting Dol Fijn het Fries Kampioenschap G-Bowlen. Rond half 10 stroomden de 110 deelnemers, met een verstandelijke beperking, en hun begeleiders binnen bij het Bowling & Partycentrum Drachten. Het was dus echt een volle bak in het bowlingcentrum. De deelnemers van Dol Fijn ontvingen voor dit toernooi nieuwe club-polo’s, deze werden gesponsord door Werkfactor en Special Sporters Fonds Fryslan.

De deelnemers werden ingedeeld in 5 verschillende poules. Bij de laagste poule werden de “hekjes” omhoog gezet en werd er soms ook gebruik gemaakt van de zogenaamde “olifant”, dit is een hulpmiddel waarop de deelnemer zijn bal kan leggen en de bal zo de baan op kan laten rollen. Hierdoor kon iedereen, met soms wat hulp van begeleiding, toch aan het bowlingtoernooi deelnemen.

Om 10 uur kon het toernooi gestart worden. De deelnemers hadden een uur de tijd om hun game te voltooien. Er werden in totaal 3 rondes van een uur gebowld, zodat iedereen genoeg tijd had om zijn game af te maken. Bij de een ging het wat beter dan bij de ander. Er gingen ballen in de goot, maar er werden ook veel strikes en spares gegooid. Dit laatste gebeurde vaak onder groot gejuich van de mede- en tegenstanders. Iedereen deed echter zijn uiterste best en genoot volop tijdens dit toernooi. Er werd dit toernooi een recordscore gegooid van maar liefst 188 punten.

De 3 beste deelnemers van iedere poule gingen met een beker naar huis en alle deelnemers ontvingen een mooie oorkonde met hun score erop. De wisselbeker voor de beste club werd ook dit jaar weer gewonnen door Dol Fijn. Dit toernooi werd financieel mogelijk gemaakt door Fonds Gehandicaptensport en Special Sporters Fonds Fryslan.

bowlen

IJssportdag 15 maart 2019 Heerenveen

eBlije gezichten in Thialf bij vierde editie ijssportdag voor kinderen met een beperking
Honderden kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking tussen de 12 en 16 jaar hebben vandaag in Thialf genoten van de vierde ijssportdag.

Het evenement werd gehouden door School Lyndensteyn uit Beetsterzwaag en serviceclub Tafelronde 68 uit Heerenveen.
De deelnemende kinderen waren afkomstig van verschillende scholen voor speciaal onderwijs uit heel Friesland. Het evenement werd mogelijk gemaakt door sponsoren zodat de kinderen kosteloos konden deelnemen.

data.620xC1280x853.33333333333+0+54.620x415

G voetbal toernooi 9 februari 2019 Heerenveen

Op zaterdag 9 februari organiseerde Sport Fryslân voor de 25e keer het G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 in Heerenveen.325 deelnemers met een handicap streden om de felbegeerde titels.
Deelnemer Aant Jager en trainster Anita Hadderingh kregen een attentie voor deelname aan al deze 25 toernooien. Het bijzondere aan dit event is dat de werkgroep ook al 25 jaar dit toernooi organiseert, zij werden in het zonnetje gezet.

Het G-voetbaltoernooi is ontstaan op 11 februari 1995 bij het 90 jarig jubileum van de KNVB Friesland. Er deden toen 44 teams mee. De werkgroep heeft vanaf de start dezelfde samenstelling gehad met Ad Ton,
Piet Smit, Ellie Groot en Berber van der Krieke. Later werd het team uitgebreid met Sjaco de Waal en Jopie Tigchelaar. Het is het laatste toernooi van de organisatie, zij dragen het stokje over aan Sportstad Heerenveen.
Toernooi.

Het G-voetbaltoernooi was ook dit jaar weer spannend en sportief voor 52 teams van scholen voor speciaal onderwijs, woonvormen, sportorganisaties en dagbesteding op vier boardingvelden 4 tegen 4 en op één zaalvoetbalveld 7 tegen 7.

Met blaaskapel De Útlopers uit Sneek werd in de sportzaal feestelijk afgesloten. Als afsluiting van deze dag hebben nog ruim 400 personen, op uitnodiging van de hoofdsponsor, de wedstrijd SC Heerenveen – PEC Zwolle bijgewoond. Al met al een prachtige jubileumeditie.

Samenwerking
Dit G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 is mede mogelijk gemaakt door: Handicap.nl, Foppe Fonds, Fonds Gehandicaptensport, Special Sporters Fonds, gemeente Heerenveen, gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Fryslân, Stichting vrienden van Talant, Talant, Intersport de Leeuw Heerenveen-Sneek, Beijk catering, Sport op Basisscholen, gemeente De Fryske Marren, Stichting A-wareness, Sportstad Heerenveen, De Friesland Zorgverzekeraar, Groen Leven en Sport Fryslân.

G-voetbal-4-tegen-4-2-van-712465-700x336

Special Olympcis 27 oktober 2018

eTraditiegetrouw bracht Torch Run de ‘Flame of Hope’ om vóór de wedstrijden de Special Olympics vlam te ontsteken. In de stromende regen liep een grote groep agenten en brandweerlieden van het politiebureau in Heerenveen richting Sportstad. Hier aangekomen ging brandweerman David Roele in zijn bluspak het zwembad in en zwom met de Flame of Hope naar de overkant. Hier stond wethouder Jelle Zoetendal klaar om samen met een van de deelnemers de Special Olympics vlam te ontsteken.

Na een spetterende openingsceremonie in Sportstad Heerenveen met o.a. een defilé van alle sporters en optredens van diverse artiesten, was het voor de 250 sporters tijd om in actie te komen! Er waren veel sporters actief: opnieuw zo’n 120 zwemmers, rond de 12 voetbalteams en dit jaar ook nog de 20 badmintonners, allemaal van de verenigingen en organisaties uit de noordelijke provincies.

flame-of-hope

specialolympics 8, 9 en 10 juni 2018

kDe G-korfballers van KV Oerterp hebben 2 x brons gewonnen op de Special Olympics

Onlangs namen twee teams deel aan de Special Olympics in de Achterhoek.
De wedstrijden van korfbal werden gespeeld in Borculo.
SONS (Special Olympics Nationale Spelen) is zo langzamerhand een begrip.
Het is onvoorstelbaar: drie dagen 20 takken van sport, 2039 sporters met een verstandelijke beperking, bijgestaan door 716 coaches en begeleiders!
Kv Oerterp was erbij, met twee teams en vijf begeleiders, voorzien van prachtige Friese petten.
Voor iedereen werd het opnieuw een onvergetelijke ervaring.
Wàt een belevenis met een indrukwekkende Openingsceremonie, fantastisch zaterdagavondfeest en wedstrijden waarin werd gevochten 'als leeuwen' zoals de coaches opmerkten.
Geweldig dat dit mogelijk werd gemaakt met dank aan de verschillende sponsoren: Jan Roelof Geertsmafonds, Special Sporters Fryslân, Gemeente Opsterland, Kijlstra Drachten, Bakkerij de Vries Oudega en natuurlijk de vaste hoofdsponsor Hart in Friesland.

flame-of-hope-1

Wielerweekend Steenbergen NK 15 juni 2018

Flits van Snits wint samen met Wout Marinus NK op de weg in Steenbergen

Tijdens het wielerweekend in Steenbergen (NB) werden naast de reguliere NK jeugd ook de Nederlandse Kampioenschappen voor de ID renners georganiseerd.
Deze titel ontbrak nog op het erelijstje van “de flits van Snits” Leon Brinksma. Die van Nederlands Kampioen Tijdrijden had hij vorig jaar in augustus al behaald met zijn andere piloot Aalzen Alma. Maar dit tricot met de Nederlandse vlag ontbrak nog.
Samen met zijn tweede piloot Wout Marinus uit Surhuisterveen, ploegleider Doede de Jong en supporters werd de reis naar Steenbergen ondernomen.
De ID renners reden een wedstrijd over 50 minuten op een parcours dat was uitgezet in een nieuwe woonwijk. Het parcours van ca. 1400 meter bestond uit straten met klinkers en verkeersdrempels en naast de weilanden smalle stroken asfalt met scherpe smalle bochten. Het laatste deel van het parcours voor de finish was ook vrij smal, liep steil af en bestond bovendien uit vier haakse bochten.
Vrijwel direct na de start ontstond een kopgroep met daarin de Fryske tandem, Jonnathan Duinkerken, Davy Mertens en Michael Katuin. De rest had al snel het nakijken en werd op 1 of meerdere rondes gereden. Zowel Davy Mertens alsook Joannathan en Michael probeerden een aantal keren weg te sprinten maar werden steeds weer door Leon en Wout teruggehaald. Davy en Michael moesten uiteindelijk hun inspanningen bekopen mede doordat Jonathan, geslepen als hij is, steeds in het wiel van de tandem bleef rijden.
Het tempo in de wedstrijd lag hoog, met name op de rechte einden werd met snelheden van 50 km/uur gekoerst.
Doordat vlak voor de finish het parcours 4 scherpe bochten bevatte en scherpe bochten moeilijker voor een tandem te nemen zijn en er maar een korte rechte lijn naar de finish lag werd de Fryske Tandem vlak voor de finish door Joannathan geklopt. Maar doordat zij als eerste tandem finishten werden zij Nederlands Kampioen op de weg bij de tandems.
Bij de solorijders werd Jonathan Duinkerken Nederlands kampioen bij de heren. Bij de dames werd Irma van Duyn Nederlands Kampioen. De tricots werden uitgereikt door de burgemeester. Opnieuw een geslaagde wedstrijd voor de flits van Snits die naar huis terugkeerde met de trui, de gouden medaille, een beker en de bloemen.
Volgende week zondag rijdt “de Flits van Snits “met Aalzen Alma een koers op de wielerbaan in Deventer.

Na afloop werd “ de flits van Snits “, met beelden van de wedstrijd, nog geïnterviewd door de plaatselijke omroep SLOS welk interview te vinden is op SLOS You Tube

NK weg 2018 Alle Kampioenen