Toegekende projecten mede gesponserd door Special Sporters Fonds

Special Olympcis 27 oktober 2018

Traditiegetrouw bracht Torch Run de ‘Flame of Hope’ om vóór de wedstrijden de Special Olympics vlam te ontsteken. In de stromende regen liep een grote groep agenten en brandweerlieden van het politiebureau in Heerenveen richting Sportstad. Hier aangekomen ging brandweerman David Roele in zijn bluspak het zwembad in en zwom met de Flame of Hope naar de overkant. Hier stond wethouder Jelle Zoetendal klaar om samen met een van de deelnemers de Special Olympics vlam te ontsteken.

Na een spetterende openingsceremonie in Sportstad Heerenveen met o.a. een defilé van alle sporters en optredens van diverse artiesten, was het voor de 250 sporters tijd om in actie te komen! Er waren veel sporters actief: opnieuw zo’n 120 zwemmers, rond de 12 voetbalteams en dit jaar ook nog de 20 badmintonners, allemaal van de verenigingen en organisaties uit de noordelijke provincies.

flame-of-hope
flame-of-hope-1

specialolympics 8, 9 en 10 juni 2018

De G-korfballers van KV Oerterp hebben 2 x brons gewonnen op de Special Olympics

Onlangs namen twee teams deel aan de Special Olympics in de Achterhoek.
De wedstrijden van korfbal werden gespeeld in Borculo.
SONS (Special Olympics Nationale Spelen) is zo langzamerhand een begrip.
Het is onvoorstelbaar: drie dagen 20 takken van sport, 2039 sporters met een verstandelijke beperking, bijgestaan door 716 coaches en begeleiders!
Kv Oerterp was erbij, met twee teams en vijf begeleiders, voorzien van prachtige Friese petten.
Voor iedereen werd het opnieuw een onvergetelijke ervaring.
Wàt een belevenis met een indrukwekkende Openingsceremonie, fantastisch zaterdagavondfeest en wedstrijden waarin werd gevochten 'als leeuwen' zoals de coaches opmerkten.
Geweldig dat dit mogelijk werd gemaakt met dank aan de verschillende sponsoren: Jan Roelof Geertsmafonds, Special Sporters Fryslân, Gemeente Opsterland, Kijlstra Drachten, Bakkerij de Vries Oudega en natuurlijk de vaste hoofdsponsor Hart in Friesland.

IMG_20180611_172006_684

Wielerweekend Steenbergen NK 15 juni 2018

Flits van Snits wint samen met Wout Marinus NK op de weg in Steenbergen

Tijdens het wielerweekend in Steenbergen (NB) werden naast de reguliere NK jeugd ook de Nederlandse Kampioenschappen voor de ID renners georganiseerd.
Deze titel ontbrak nog op het erelijstje van “de flits van Snits” Leon Brinksma. Die van Nederlands Kampioen Tijdrijden had hij vorig jaar in augustus al behaald met zijn andere piloot Aalzen Alma. Maar dit tricot met de Nederlandse vlag ontbrak nog.
Samen met zijn tweede piloot Wout Marinus uit Surhuisterveen, ploegleider Doede de Jong en supporters werd de reis naar Steenbergen ondernomen.
De ID renners reden een wedstrijd over 50 minuten op een parcours dat was uitgezet in een nieuwe woonwijk. Het parcours van ca. 1400 meter bestond uit straten met klinkers en verkeersdrempels en naast de weilanden smalle stroken asfalt met scherpe smalle bochten. Het laatste deel van het parcours voor de finish was ook vrij smal, liep steil af en bestond bovendien uit vier haakse bochten.
Vrijwel direct na de start ontstond een kopgroep met daarin de Fryske tandem, Jonnathan Duinkerken, Davy Mertens en Michael Katuin. De rest had al snel het nakijken en werd op 1 of meerdere rondes gereden. Zowel Davy Mertens alsook Joannathan en Michael probeerden een aantal keren weg te sprinten maar werden steeds weer door Leon en Wout teruggehaald. Davy en Michael moesten uiteindelijk hun inspanningen bekopen mede doordat Jonathan, geslepen als hij is, steeds in het wiel van de tandem bleef rijden.
Het tempo in de wedstrijd lag hoog, met name op de rechte einden werd met snelheden van 50 km/uur gekoerst.
Doordat vlak voor de finish het parcours 4 scherpe bochten bevatte en scherpe bochten moeilijker voor een tandem te nemen zijn en er maar een korte rechte lijn naar de finish lag werd de Fryske Tandem vlak voor de finish door Joannathan geklopt. Maar doordat zij als eerste tandem finishten werden zij Nederlands Kampioen op de weg bij de tandems.
Bij de solorijders werd Jonathan Duinkerken Nederlands kampioen bij de heren. Bij de dames werd Irma van Duyn Nederlands Kampioen. De tricots werden uitgereikt door de burgemeester. Opnieuw een geslaagde wedstrijd voor de flits van Snits die naar huis terugkeerde met de trui, de gouden medaille, een beker en de bloemen.
Volgende week zondag rijdt “de Flits van Snits “met Aalzen Alma een koers op de wielerbaan in Deventer.

Na afloop werd “ de flits van Snits “, met beelden van de wedstrijd, nog geïnterviewd door de plaatselijke omroep SLOS welk interview te vinden is op SLOS You Tube

NK weg 2018 Alle Kampioenen
6 juli 2017

ZLM sportdag 8 juni 2017

ZLM sportdag 8 juni 2017

Sportdag voor 350 leerlingen van het onderwijs Zeer Moeilijk Lerenden (ZML)

Op donderdag 8 juni 2017 werd door Sport Fryslân in samenwerking met Sportstad Heerenveen de provinciale sportdag voor leerlingen van scholen voor Zeer Moeilijk Lerenden (ZML) in de leeftijdsgroep van tien tot en met achttien jaar georganiseerd. Deze sportdag vond plaats in en rond de sportaccommodaties van Sportstad Heerenveen en telde ongeveer 350 leerlingen van zeven scholen in het ZML-onderwijs uit de provincie Fryslân.

Tijdens deze provinciale sportdag hebben de leerlingen van ZML-scholen kennis gemaakt met diverse sporten waar zij normaal gesproken niet mee in aanraking komen (o.a. fierljeppen, freerunnen, survival en inline-skaten). De leerlingen werden via deze sportdag gestimuleerd om het onvoldoende sporten en bewegen te doorbreken, waarbij het plezier in de sport voorop staat. Het was een zeer geslaagde dag en de leerlingen waren allemaal erg enthousiast. Zelfs in de lunchpauze werden de basketballen nog intensief gebruikt! Het doel van de sportdag was om leerlingen te stimuleren mee te doen aan sportactiviteiten in de vrije tijd, want iedereen kan sporten!

Deze sportdag werd georganiseerd door Sport Fryslân i.s.m. Sportstad Heerenveen en mede mogelijk gemaakt door: Dirk Kuyt Foundation, Vermilion Energy/Fonds Gehandicaptensport, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Johan Cruyff Foundation, Special Sporters Fonds, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, Gemeente Ameland, Gemeente Littenseradiel, Gemeente Heerenveen, Gemeente Súdwest-Fryslân, Gemeente Smallingerland en Gemeente Weststellingwerf lees verder

6 juli 2017

Verlag van Speciall Olympics 17 juni 2017 te Groningen

Verlag van Speciall Olympics 17 juni 2017 te Groningen

Alle sporters zijn bij het defilé geweest en er hebben 20 sporters meegedaan met Voetbal, Matp (Motorisch Activeringsprogramma voor mensen in een rolstoel) en Bosse( een combinatie van Jeux de Boule en Koersbal ). In totaal waren we hier met 15 personen (inclusief verwanten) als begeleiding. Het was erg goed georganiseerd en vooral de ontmoetingen met alle vrijwilligers die de activiteiten begeleiden en de cliënten was een cadeautje. Bij het Bosse moesten we het opnemen tegen cliënten van de Brug en sleepten we nog een tweede prijs in de wacht.
Het was een ontzettend leuke en sportieve dag; de cliënten hebben genoten en wij ook.
Op de terugreis vielen al verscheidene cliënten in slaap. lees verder

G voetbal 11 februari 2018 Heerenveen

Sport Fryslân organiseert voor de 23e keer het G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 in Heerenveen.
Maar liefst 320 deelnemers met een verstandelijke handicap doen mee. Zij strijden in 49 teams om de felbegeerde titels.

Toernooi
Het toernooi belooft zoals elke editie weer spannend en sportief te worden! Voor veel deelnemers van scholen voor speciaal onderwijs, woonvormen, verenigingen en dagbesteding is het toernooi een ideale kennismaking met voetbal als wedstrijdsport.
Er wordt op drie boardingvelden 4 tegen 4 gespeeld, op twee zaalvoetbalvelden 7 tegen 7. Alle deelnemers kunnen als extra activiteit penaltyschieten.

Fryske Parasporthelden
Tijdens het toernooi zijn twee Fryske Parasporthelden aanwezig. Keeper van het Nederlands CP team Stefan Boersma is één van de keepers van het penaltyschieten. Nederlands team CP-voetballer Kasper Stroes verzorgt de opening van het toernooi.

Samenwerking
Dit G-voetbaltoernooi 4 tegen 4 wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Fonds Gehandicaptensport, Foppe Fonds, Special Sporters Fonds, gemeente Heerenveen, gemeente Súdwest-Fryslân, provincie Fryslân, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, Talant, Stichting vrienden van Talant, Intersport de Leeuw Heerenveen-Sneek, Beijk catering en Sport Fryslân.

Om 14.00 uur sluit Sport Fryslân samen met Heero het toernooi af met de prijsuitreiking.

g-voetbal2018