Toegekende projecten mede gesponserd door Special Sporters Fonds

6 juli 2017

ZLM sportdag 8 juni 2017

ZLM sportdag 8 juni 2017

Sportdag voor 350 leerlingen van het onderwijs Zeer Moeilijk Lerenden (ZML)

Op donderdag 8 juni 2017 werd door Sport Frysl‚n in samenwerking met Sportstad Heerenveen de provinciale sportdag voor leerlingen van scholen voor Zeer Moeilijk Lerenden (ZML) in de leeftijdsgroep van tien tot en met achttien jaar georganiseerd. Deze sportdag vond plaats in en rond de sportaccommodaties van Sportstad Heerenveen en telde ongeveer 350 leerlingen van zeven scholen in het ZML-onderwijs uit de provincie Frysl‚n.

Tijdens deze provinciale sportdag hebben de leerlingen van ZML-scholen kennis gemaakt met diverse sporten waar zij normaal gesproken niet mee in aanraking komen (o.a. fierljeppen, freerunnen, survival en inline-skaten). De leerlingen werden via deze sportdag gestimuleerd om het onvoldoende sporten en bewegen te doorbreken, waarbij het plezier in de sport voorop staat. Het was een zeer geslaagde dag en de leerlingen waren allemaal erg enthousiast. Zelfs in de lunchpauze werden de basketballen nog intensief gebruikt! Het doel van de sportdag was om leerlingen te stimuleren mee te doen aan sportactiviteiten in de vrije tijd, want iedereen kan sporten!

Deze sportdag werd georganiseerd door Sport Frysl‚n i.s.m. Sportstad Heerenveen en mede mogelijk gemaakt door: Dirk Kuyt Foundation, Vermilion Energy/Fonds Gehandicaptensport, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Johan Cruyff Foundation, Special Sporters Fonds, Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland, Gemeente Ameland, Gemeente Littenseradiel, Gemeente Heerenveen, Gemeente Sķdwest-Frysl‚n, Gemeente Smallingerland en Gemeente Weststellingwerf lees verder

6 juli 2017

Verlag van Speciall Olympics 17 juni 2017 te Groningen

Verlag van Speciall Olympics 17 juni 2017 te Groningen

Alle sporters zijn bij het defilť geweest en er hebben 20 sporters meegedaan met Voetbal, Matp (Motorisch Activeringsprogramma voor mensen in een rolstoel) en Bosse( een combinatie van Jeux de Boule en Koersbal ). In totaal waren we hier met 15 personen (inclusief verwanten) als begeleiding. Het was erg goed georganiseerd en vooral de ontmoetingen met alle vrijwilligers die de activiteiten begeleiden en de cliŽnten was een cadeautje. Bij het Bosse moesten we het opnemen tegen cliŽnten van de Brug en sleepten we nog een tweede prijs in de wacht.
Het was een ontzettend leuke en sportieve dag; de cliŽnten hebben genoten en wij ook.
Op de terugreis vielen al verscheidene cliŽnten in slaap. lees verder