Special Sporters Fonds

special-olympics-zwemmen

Special Olympics Heerenveen 27 oktober 2018

Regionaal Badminton, Voetbal en Zwem Evenement in Heerenveen
Op zaterdag 27 oktober is het Regionaal Badminton, Voetbal en Zwem Evenement in Sportstad Heerenveen. Het evenement wordt georganiseerd door Sport Fryslân.

IMG-20180114-WA0010

Meaa Sport Festijn 18 oktober 2018

Op donderdag 18 oktober 2018 organiseert Sport Fryslân in samenwerking met de Buurt Sport Coaches van
de gemeenten Leeuwarden, Súdwest-Fryslân en Smallingerland “Het Mega Fries Sportfestijn’ in respectievelijk Leeuwarden, Sneek en Drachten. Dit is een grote sportdag voor alle leerlingen van het speciaal onderwijs, gecombineerd met leerlingen uit groep 7 en 8 van het regulier onderwijs. Doel van de sportdag is dat meer kinderen en jongeren met een beperking lid worden van een sportvereniging. Daarbij staat het aangepast sportaanbod in Friesland centraal. Het is een festijn, een ontdekkingstocht, een zoektocht naar wat een kind allemaal kan. Om vervolgens na een korte kennismaking een introductie te volgen bij de sportvereniging van de sport die ze het leukste vonden. Nevendoel van de sportdag is het bevorderen van integratie in de samenleving. Voor het regulier onderwijs staat dus niet de sportkennismaking centraal, maar de ontdekking welke  mogelijkheden er nog allemaal zijn voor mensen met een beperking. Een tweede nevendoel is kennismaking met de Fryske sporten. Kennismaking in de vorm van ‘gewoon doen’.Want feit is dat skűtsjesilen, fierljeppen, frysk damjen, schaatsen, frysk hynderride en keatsen onderdeel zijn onze fryske cultuur. En de kennis over die zes bijzondere sporten kan je niet vroeg genoeg bijbrengen.
 
18 oktober 
09:30 - 13:30
Sport Fryslân 
Kalverdijkje 76 89247 JJ  Leeuwarden
 

Realisatie oktober 2018 Multifunctionele Play & Skate Court uit Grou

Basketbal, korfbal, handbal Pleintje voetbal en in de winterperiode een ‘krabbel’ ijsbaantje, Inline skate hockey, rolstoelhockey en rolstoel basketbal, BMX , Free Step, Skate boarden ,Inline skaten, Skeeleren , Atletiek (w.o. sprint)
Naast het gebruik door de jeugd van Grou en omstreken zal de Court ook worden gebruikt voor rolstoelbasketbal en rolstoelhockey, als oefenfaciliteit voor geestelijk gehandicapte jongeren en oefenfaciliteit voor de minder mobiele ouderen.
Een laagdrempelige multifunctionele speel- & sportmogelijkheid aanbieden voor de jeugd en andere doelgroepen welke openbaar toegankelijk is en waarbij tevens wordt ingespeeld op de meer individuele en modernere sporten. Naar schatting zullen, naast het gebruik door verenigingen en andere maatschappelijke groeperingen, minimaal ca. 250 personen (jeugd, gehandicapten en ouderen) per week gebruik van de Play & Skate Court maken.

play skate court

4 augustus 2018

Als stichting Special Sporters Fonds ondersteunen wij mensen met een verstandelijke beperking door hen financieel te helpen om te kunnen sporten, individueel of in teamverband.

Leeuwarden/Friesland is, zoals bekend, in 2018 de culturele hoofdstad van Europa. Er is in het programma ook ruimte voor de zogenaamde cultuursporte van 3 tot en met 7 augustus 2018. Onder de naam: European Sports for All Games. (https://www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/programma/european-sports-for-all-games)

In die week vinden op verschillende plaatsen in Friesland sportevenementen plaats. Deze zijn te bezichtigen voor iedereen; en soms om zelf aan deel te nemen. Er is zelfs een speciale dag in die week die bij uitstek geschikt is voor mensen met beperkingen, nl zaterdag 4 augustus in Leeuwarden.

Culture Hoofdstad 2018
ijssportdag23 maart 2018 IJssportdagDe organisatie van de ijssportdag is ook dit jaar weer in handen van de School Lyndensteyn te Beetsterzwaag en wordt organisatorisch ondersteunt door de Ronde Tafel 68 te Heerenveen. Dit schaatsseizoen gaan wij deze mooie dag organiseren op vrijdag 23 Maart 2018 voor +/- 400 kinderen van 4 tot 12 jaar oud uit Friesland en Zwolle. Deze dag zal weer mede mogelijk gemaakt worden door onder andere verscheidene topsporters, Thialf, A-Ware, CIOS studenten en verschillende goede doelen, waaronder het Rode kruis en de Johan Cruijff foundation10 februari 2018 G voetbalbaltoernooi6, 7 & 8 oktober 2017 op het Sneekermeer

Unified Sailing Regatta Sneek
Unified Sailing brengt mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in hetzelfde zeilteam.

De bemanning van elke zeilboot bestaat uit twee watersporters. Een zeiler met een verstandelijke beperking (Unified sporter) en een zeiler zonder verstandelijke beperking (Unified partner). Samen vormen ze het Unified zeilteam. De Unified Sporter heeft de volledige controle over het roer en grootzeil.Momenteel wordt er in regionaal verband gevaren, maar wordt er ook deelgenomen aan nationale en internationale events, zoals bijvoorbeeld op de afgelopen Special Olympics World Summer Games in Los Angeles 2015. Hier behaalde Nederland in de hoogste klasse zilver en brons. Teamsporten zoals Special Olympics Unified Sports brengt mensen bij elkaar. Daarnaast heeft de watersport nog vele andere positieve effecten voor de sporters.Zo is het voor hen de snelste weg naar vriendschap, acceptatie en integratie.

In internationaal opzicht behoren de Special Olympics-zeilers uit de Lage Landen tot de wereldtop. Zo heeft België een regerend Wereld- en Europees kampioen in de hoogste klasse. De Nederlandse zeilers wonnen zilver en brons tijdens de World Games 2015 en zijn Europees kampioen in de 2e divisie.

Het zeilen in of met een Unified sportsteam is erg makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een boot en zin om het water op te gaan! Graag nodigen wij je uit deel te nemen in deze prachtige sport of onze gouden kampioenen aan te moedigen tot nog grotere prestaties.

sneek
sneek