Special Sporters Fonds

veldvoetbal_heerenveen
veldvoetbal_heerenveen


28 oktober 2017 Regionaal Veldvoetbal en Zwem Evenement Heerenveen

Het evenement wordt georganiseerd door Sport Frysl‚n. Het zwemmen wordt georganiseerd in het zwembad van Sportstad Heerenveen:

Natuurlijk bent u van harte welkom tijdens dit evenement. De opening zal om 10.00 uur plaats vinden in het zwembad van Sportstad Heerenveen. Hierna vertrekken de voetballers naar het sportveld van v.v. Nieuweschoot en de zwemmers blijven in het zwembad. Het evenement duurt tot ongeveer 16.00 uur.

6, 7 & 8 oktober 2017 op het Sneekermeer
Unified Sailing Regatta Sneek

Unified Sailing brengt mensen met en zonder verstandelijke beperking samen in hetzelfde zeilteam.
De bemanning van elke zeilboot bestaat uit twee watersporters. Een zeiler met een verstandelijke beperking (Unified sporter) en een zeiler zonder verstandelijke beperking (Unified partner). Samen vormen ze het Unified zeilteam. De Unified Sporter heeft de volledige controle over het roer en grootzeil.

Momenteel wordt er in regionaal verband gevaren, maar wordt er ook deelgenomen aan nationale en internationale events, zoals bijvoorbeeld op de afgelopen Special Olympics World Summer Games in Los Angeles 2015. Hier behaalde Nederland in de hoogste klasse zilver en brons. Teamsporten zoals Special Olympics Unified Sports brengt mensen bij elkaar. Daarnaast heeft de watersport nog vele andere positieve effecten voor de sporters.

Zo is het voor hen de snelste weg naar vriendschap, acceptatie en integratie.
In internationaal opzicht behoren de Special Olympics-zeilers uit de Lage Landen tot de wereldtop. Zo heeft BelgiŽ een regerend Wereld- en Europees kampioen in de hoogste klasse. De Nederlandse zeilers wonnen zilver en brons tijdens de World Games 2015 en zijn Europees kampioen in de 2e divisie.
Het zeilen in of met een Unified sportsteam is erg makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een boot en zin om het water op te gaan! Graag nodigen wij je uit deel te nemen in deze prachtige sport of onze gouden kampioenen aan te moedigen tot nog grotere prestaties.

sneek
sneek